Gör en statusbesiktning för att veta skicket på din fastighet.

För att ha koll på läget och tidsgången för olika delmoment i din planerade renovering .

<img loading=
Gör en statusbesiktning

Det är mycket att tänka på när du planerar en husrenovering.

Tänkt smart, du kan börja med att ta in en besiktningsman för att göra en statusbesiktnig. Ett statusbesiktning på din fastighet, är bra för att veta skicket på byggnaden.

Våra konsulter på Bombus Byggnads & Trädgård är opartiska och erbjuder olika tjänster inom entreprenadbesiktning byggrådgivning samt mark.

Vi är medvetna om dina behöv och lyssnar på dina önskemål. Vi hjälper dig att utföra en statusbesiktning, innan ditt hus renovering, vi erbjuder även förbesiktning under entreprenadtiden för att hålla koll på delar som kan bli inbyggda och som följd dolda till slutbesiktningen.

Det som du borde tänka innan du anlitar en konsult inför husrenovering:

  • Kontrollera att besiktningsman är Certifierad av RISE eller Kiwa
  • Du kan även googla på SBR Byggingenjörerna de har listor av besiktningsman i ditt nära område
  • Du borde alltid är att anlita en oberoende och  professionell besiktningsmän
  • Fråga efter referenser tidigare uppdragsgivare. Hur nöjda är med utfört arbete?

När ska du börja att ta in hjälp för husrenovering?

För det första du borde ta in hjälp av en konsult så tidig som möjligt.

Du kommer att spara på det med mindre fel. Den byggrådgivaren som du väljer kan ge dig stöd med goda råd, om vad borde renovera först ,den kan även en statusbesiktnig för att veta skicket på din fastighet. En besiktningsman kan ge dig en fingervisning om vilka moment du kan göra själv och för vilka du behöver professionell hjälp.

För den andra.

Du kan ha mera på fötterna när du gör dina ekonomiska beslut och du kan göra allt i rätt ordning. På så vis kan du kartlägga status på din fastighet, planera vilka delmoment som är väsentliga att titta på först, du får en bättre insyn av projektet redan innan det går av stapeln.

Vad gör vi i en status besiktning?

Vi tar hänsyn till allt information som du kan ge oss, vi gör en okulär besiktning ofta för att veta skicket på din fastighet, från källare till tak. När du beställer statusbesiktning av hela fastigheten, eller delar till exempel bara dörrar, eller fönster.

Det tar inte lång tid och du får ett underlag som är värdefullt för alla dina framtida beslut.

Du kan sluta att fundera över vad som behöver göras och av vem, det blir lättare att ta beslut som krävs för att börja en  renovering, då kommer  du att lägga tiden för att planera det som är  roligt att göra själv, beräkna materialåtgången och se till att du har tillgång till alla verktyg som kommer att behövas, medans svåra eller tråkiga  arbeten kan lämnas till en byggentreprenör .

Förutom statusbesiktning av din fastighet kan vi hjälpa dig att göra en tidsplan för vad som är rimligt att göra och  beroende på hur akut det är att få det färdigställt. Se våra tjänster här kan du läsa mer vad kan vi göra för dig.

Som utgångspunkt för din fastighet är a och o att göra en statusbesiktning för att ha koll på läget och få möjlighet att klargöra tidsåtgången för de olika momenten innan du sätter i gång. Vi är medlemmar i SBR Byggingenjörers Riksförbund

Nu är du klar med kartläggningen, så det är dags att välja samarbetspartner för ditt projekt. Då kan du ta in anbud i lugn  och ro, välja samarbetspartner som passar ditt projekt, men tänkt på att budget är inte hela saken utom kommunikation, kvalitet, förståelse och lyhördhet väger mer än timpriset. Läs mera här

Med en status besiktning har du koll på de olika delarna av fastigheten som du vill och borde renovera. Med den kunskapen kan du välja entreprenör.

Se till att välja folk som har varit verksamma i branschen under flera år. Kunniga och vana att hantera liknande projekt. Med referenser.

Hör av dig så ska vi se vad vi kan hjälpa er med. Kontakt